Stii cum se alege culoarea anului?

Institutul Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor, a anuntat pentru 2018 ca ULTRAVIOLET – violet aprins este culoarea care ne va guverna. Culoarea anului se alege in functie de cele mai importante evenimente mondiale si aceasta poate influenta mai mult sau mai putin evolutia sociala si psihica a lumii. Sunt folosite ecrane marete care determina momente istorice de impact din anul anterior ori progrese anticipate care se preconizeaza a avea influente puternice asupra populatiei lumii. Culoarea pregnanta din toate fotografiile si evenimentele impactante, se extrage ca fiind culoarea anului.
Fiecare individ se indreapta spre o reinventie personala in primul rand spirituala, parca ar renaste un nou univers ce se propaga in natura. Pentru acestea este nevoie de creativitate si iventivitate, asa cum declara Leatrice Eiseman, director executiv al institului Pantone: „Trăim într-o lume în care este nevoie de inventivitate şi imaginaţie. Acea inspiraţie pentru creaţie cu care este asociată culoarea Pantone 18-3838 ultra violet, care ne ridică nivelul de conştientizare şi potenţialul. De la explorarea noilor tehnologii şi a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică şi reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”.
Violetul, din toate culorile din spectru, întruchipează această situaţie foarte bine. Paradoxal, violetul aprins este o nuanţă foarte provocatoare, dar este şi o culoare liniştitoare, în acelaşi timp. Acesta este genul de culoare care ne trimite, din punct de vedere istoric, la originalitate, ingeniozitate şi gândire vizionară. Acestea sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un viitor semnificativ. Invenţia şi imaginaţia sunt ceea ce căutăm în vieţile noastre personale şi în lumea afacerilor. Oamenii caută acel «glonţ magic» şi această nuanţă este cea perfectă pentru a ne trimite acolo…Este intrigantă, fascinantă şi magică“, a mai declarat directorul executiv.
Daca mergem spre reinventie, creatie si originalitate, ma intreb cum va evolua lumea anului 2018 si cum aceasta culoare va transmite emotii ancestrale de profunzime si recreatie a fiintei. E fascinant sa primezi reflectia spirituala si artistica a personalitatii individului si cum aceasta se manifesta in societate mai liber si mai constient de valorile pe care le are, care in raport cu tehnologia actuala propulseaza umanitatea intr-o alta dimensiune de trai.
Anul trecut culoarea anului a fost verdele crud, simbolizand intoarcerea la natura si la inceputuri, iar anul acesta reflectam asupra personalitatii manifestand latura artistica, creativa si foarte profunda a individului. Nu mai este o noutate ca stimulii creierului sunt influentati de culorile din jur, de miros ori imagini care iti pot imbunatatii starea sau din contra. Speram sa avem un an, cel putin cum este preconizat si ULTRAVIOLET sa ne trezeasca misterul frumosului din noi.

Georgiana Brasoveanu,
PR A’POSTROPH